Vinter i Haver til Maver

Vinter i Haver til Maver

Vinter i Haver til Maver 2560 1922 Haver til Maver

I vintermånederne ligger Haver til Mavers haver i dvale, og underviserne trækker inden døre. Her planlægger de næste sæson i haverne og glæder sig til, at forårssolen og eleverne indtager haverne igen.

Men der er også nogen, der tager al deres viden om mad, sæson og smag med ud på skolerne og fortsætter den gode Haver til Maver-formidling på elevernes egen banehalvdel. Det gælder for Allan og Lasse, der hele vinteren er hyret ind som ekstra undervisere i madkundskab. Allan og Lasse har begge en køkkenfaglig baggrund og er derfor meget kompetente, når de står og formidler grøn mad og lærer eleverne alverdens avancerede køkken-skills – fx at snitte som en ninja og pochere æg til perfektion.

Når Lasse og Allan tager ud på skolerne, er det grøntsagerne og den grønne faglighed, der er i fokus. Det er vigtigt, at eleverne lærer, hvor meget smag, der er i grøntsager, og hvordan de kan tilberedes på vidt forskellige måder. I Haver til Maver er smag og sæson nemlig i højsædet. Det giver både bæredygtige og lækre måltider, og det er vigtigt, at de to ting, går hånd i hånd. Og eleverne er meget begejstrede for at møde nye mennesker og lærer nye teknikker i køkkenet.

Undervisningen med Lasse og Allan er dog ikke bare et spændende indslag ude på skolerne, men faktisk også en måde at få klædt eleverne godt på til eksamen. Eleverne får nemlig en masse køkkentekniske færdigheder og bliver skarpe på smagskompasset samtidig med, at de får nye og fede oplevelser med grøn mad. Og så er det en stor hjælp for den enkelte lærer, at der er ekstra ressourcer i køkkenet, når Haver til Maver kommer på besøg. Der er nemlig mange ting at holde styr på, når 25 elever er i gang med at brase, blanchere og snitte i et køkken.

Haver til Maver udbyder en lang række forskellige vinterforløb. I forløbet ”Vintermad på glas” lærer eleverne at lave mad som deres oldemor. For hvordan gjorde man i gamle dage, når man høstede en masse grøntsager om sommeren, som skulle kunne bevares og spises i løbet af hele vinteren? Eleverne prøver også kræfter med at lave deres egne krydderier af friske krydderurter, de tilbereder mad udendørs over bål, de bager lækre, grønne kager med pastinakker og arbejder med køkkenteknikker indenfor både det salte og det søde køkken.

Hvis du er interesseret i at høre mere om Haver til Mavers vinterforløb, så kan du sende en mail til info@havertilmaver.dk.

Du kan desuden følge med i Haver til Mavers aktiviteter henover året på vores Instagram-profil, som du finder her