Stærke kræfter bag mission om skolehaver i hele Danmark

Stærke kræfter bag mission om skolehaver i hele Danmark

Stærke kræfter bag mission om skolehaver i hele Danmark 2040 806 Haver til Maver

Alle børn har ret til en have! Den mission rykker nu et godt skridt nærmere, takket være en ny alliance mellem Haver til Maver, Følsgaard Family Office, Liljeborgfonden og Liljeborg Aktieselskab.

Børn med hænderne begravet i jorden – børn, der hiver egne grøntsager op, tryller med wok, pander og gryder og spiser litervis af suppe. Børn, der møder kokken, landmanden, gartneren – mange for allerførste gang! Hvert år følger tusindvis af børn dyrkningssæsonen i Haver til Maver, og snart får endnu flere muligheden!

Frem mod 2030 vil Følsgaard Family Office, Liljeborgfonden og Liljeborg Aktieselskab støtte udbredelsen af Haver til Mavers anerkendte skolehaveprogram i hele Danmark og samtidig den langsigtede, bagvedliggende opbygning af Haver til Maver-organisationen.

Målet er, at langt flere kommuner skal have skolehaver, der styrker næste generationers forståelse og fortrolighed med madens vej fra jord til bord til jord.

”Med partnerskabet får Haver til Maver ressourcer og ro til den kerneopgave, vi er sat i verden for. Vi trækker i den grad i arbejdstøjet, og jeg er utrolig stolt og taknemmelig over de kræfter, der står bag os her, og det engagement alliancen viser i børns ret til jord under neglene”, siger Daniel Hervik, direktør i Haver til Maver.

Langsigtet impact
”Vi står overfor store udfordringer indenfor klima, biodiversitet og menneskers sundhed og trivsel. Det kræver langsigtede løsninger og handling. Haver til Maver er en mindre men væsentlig del i fremtidens børneliv, og det kræver tid, plads og rum til at vokse. Derfor ser vi frem til at understøtte Haver til Mavers rejse som NGO og ikke mindst dét faktum, at langt flere børn vil få mulighed for at komme i skolehaverne”, siger Pernille Følsgaard, partner i Følsgaard Family Office.

Haven som social løftestang
Den nationale udbredelse af Haver til Maver kommer også til at betyde et større fokus på skolehavens sociale og trivselsmæssige potentialer.

”Vi har især fokus på, hvordan Haver til Mavers ekspertise og skolehaveprogram kan komme børn og unge i udsatte positioner til gavn. Derfor støtter vi bl.a. opbygningen af Møllegården i Roskilde som regionalt fyrtårn og levende laboratorium for Haver til Mavers aktiviteter og viden om disse målgrupper”, siger Dorthe Ploug Hansen, direktør i Liljeborg Aktieselskab.

Allerede d. 20. september i år kickstartes udrulningen af Haver til Maver med festivalen DYRK LIVET på Frederiksberg, hvor der netop sættes fokus på skolehavens potentiale som løftestang for to af tidens vigtigste udfordringer på børn- og skoleområdet – trivsel og klimadannelse.

Med alliancen forventer Haver til Maver fra 2024 at åbne skolehave-sites i en række nye kommuner, mens 2023 skal bruges til at konsolidere den eksisterede skolehaveportefølje i kommunerne Roskilde, Vordingborg, Frederiksberg, Gentofte, Hørsholm, Fredensborg og Svendborg samt i Odense og Gribskov.

Pernille Følsgaard indtræder samtidig i Haver til Mavers bestyrelse, der i dag består af

  • Thomas Færgeman (formand), direktør i Fugleværnsfonden:
  • Søren Ejlersen, stifter af Haver til Maver og medstifter af Aarstiderne
  • Hanne Dollerup, adm. direktør i Odense Kommune
  • Louise Køster, forperson i Økologisk Landsforening
  • Malene Nyenstad, skoleleder på Hundested Skole
  • Rasmus Kjeldahl, direktør i Børns Vilkår