Skolehaverne i Assens holder åbent hus

Skolehaverne i Assens holder åbent hus

Skolehaverne i Assens holder åbent hus Haver til Maver

Skolehaverne i Ellevilde i Assens på Fyn holder åbent for at forældre, bedsteforældre, lokalsamfundets borgere – og alle andre interesserede torsdag den 10. september, med fokus på og madens vej fra jord til bord.

Alle som møder op kan opleve skolehavens fortræffeligheder med hensyn til at være et grønt læringsrum, og ikke mindst se og smage høsten fra skolehaverne.

Helle Boesen, lokalaktør og koordinator for Netværket for Ellevilde Skolehaver, glæder sig til at byde folk inden for i haverne: “Først og fremmest bliver det dejligt at kunne fortælle om projektet til dem, som endnu ikke er klar over, hvad det er for noget. Derudover bliver det dejligt at se glæden hos alle børnene, som får mulighed for at vise deres haver frem“, siger Helle Boesen, der beskriver selv som have-nørd.

Kulturarven gives videre Flere steder vil der være smagsprøver lavet af eleverne på bålkomfur, som Ellevilde Skolehaver har fået fremstillet hos Fugleviglund Produktionshøjskole i Vissenbjerg.

Derfor håber Helle Boesen, at folk vil møde op og smage på tingene.

“Der vil være rig mulighed for at smage mange forskellige ting. Og det er med børnene i centrum. Det er dem, som har lært dyrkningen af jorden, hvilket er vigtigt for at give den kulturarv videre, som mange børn ikke får med i dag omkring den viden og de erfaringer som er til stede fra jord til bord” siger Helle Boesen og forklarer, at hun igennem hele sit liv har brugt sine grønne fingre – de sidste mange år som økolog.
Ellevilde Haver

Følgende skolehaver har åbent på torsdag:

Årupskolen fra klokken 8.15-11.30 laver 3. og 4. klasse blandt andet rødbedesuppe over bålkomfur.

Hårby Skole fra 10.00-12.00 viser 5. b sin have og høstede afgrøder frem for hele skolen og forældre. Brylle Skole og Agerholm Børnehave fra klokkken 8.30-10.00 viser 5. klasse og børn fra Agerholm haven frem og fortæller om de grøntsager, de har dyrket.

Assensskolen fra klokken 10.15-11 graver skolehavens elever kartofler op, og Ældresagen bidrager med hjælp og læring til denne arbejdsopgave.

Tommerup Skoles skolehave ” Tumes Haver til Maver” ligger på Krengerupvej 9 -seks minutters gang fra skolen via sti fra Vestervangen og her sker der flere ting: Klokken 8.15-9.30 serverer 3. klasse squashkage og viser sine indianerbede frem.

Klokken 10.15-11.00 viser 2. klasse sine indianerbede frem.

Klokken 12.00-14.00 viser 4., 5. og 6. klasserne deres bede frem og serverer suppe lavet af 6. klasse over bålkomfur.

I netværket Ellevilde Haver deltager også Pilehaveskolen, Flemløse Heldagsskole, Verninge Skole, Friskolen i Jordløse og Vissenbjerg Skole.