National udbredelse af et gastronomisk skolehavekoncept

BAGGRUND

I 2014 satte Haver til Maver – med støtte fra Nordea-fonden – gang i en national udbredelse af skolehaver. I løbet første udbredelsesbølge fra 2014-2019 blev der etableret 42 lokale Haver til Maver-projekter i varierende størrelse i bl.a. Sønderborg, Vejle, Esbjerg, Viborg, Aarhus, Aalborg, Frederikshavn, Vesthimmerland, Assens, flere steder i Odense, Kerteminde, Svendborg, Faaborg, Holbæk, Næstved, Vordingborg, Roskilde, Furesø, Gentofte og Frederiksberg.

Tilgangen var at udbyde Haver til Maver som et gratis open source-koncept, hvor alle haveinitiativer – med undtagelse af originalhaven i Humlebæk – var uafhængige af hovedforeningen. Støtten fra Nordea-fonden dækkede således arbejdet med at understøtte og oplære lokale ildsjæle i udviklingen af en lokal, selvejende version af Haver til Maver.

Resultatet var, at Haver til Maver nåede landsdækkende rækkevidde med ca. 150 lokaliteter fordelt på de 42 lokale aktører. Som del af projektet opbyggede Haver til Maver samtidig et landsdækkende netværk af skolehaver.