FoodACT

FoodACT er et projekt, der med bevilling fra Novo Nordisk skal undersøge, hvilken effekt skolehaver har på børns maddannelse, bevægelse og skolemotivation med særligt fokus på udsatte børn.

Siden 2014 har Haver til Maver været til stede i undervisningen i folkeskolen, og i dag samarbejder vi med rigtig mange kommuner og skoler. Haver til Maver arbejder hver dag med visionen om, at alle børn har ret til en skolehave.

Skolehavekonceptet styrker ikke kun børns positive fællesskaber og mentale sundhed, men det giver dem også konkrete færdigheder inden for havedyrkning, madlavning og natur. Vi tror på, at børn trives bedre, hvis de får lov til at få jord mellem fingrene, luft til hovedet og bolsjebeder i maven.

Derfor er vi hos Haver til Maver henrykte over bevillingen på knap fire mio. kr., som Novo Nordisk har udstedt til FoodACT. Vi håber på, at forskningen vil hjælpe til, at endnu flere børn får mulighed for at få en skolehave.

Projektet løber fra januar 2023 til og med 2025, og forskningen udføres af Center for Klinisk Forskning og Forebyggelse.

Vi vil løbende opdatere om projektets fremdrift her på siden.