Om Haver til Maver

Organisationen bag bevægelsen

Haver til Maver blev stiftet som en almennyttig forening i 2006 af kokken Søren Ejlersen som en nytænkning af den gamle skolehavetanke på Krogerup Avlsgaard i Humlebæk – født ud af Aarstidernes vision om jordforbindelse og genskabelse af forbindelse mellem dyrkning og måltid, jord til bord, have til mave.

Innovationen lå i at tilkoble maden, måltidet og fællesskabet, at flytte besøget fra ydertidspunkter og fritid til at være en del af skoletiden og i at tilkoble fagprofessionelle ansatte med baggrunde som kok, gartner, landmand eller lignende.

I dag er Haver til Maver vokset til at være et omfattende, gastronomisk skolehaveprogram og en selvstændig organisation. Grundideen er stadig den samme: Skoleklasser, der deltager i grundforløbet, besøger stedet 8-10 gange i vækstsæsonen. Hver klasse har deres eget jordstykke, som de passer i grupper, og hvor de lærer at dyrke og tilberede økologiske grøntsager sammen med praksis-mindede fagpersoner såsom kokke, gartnere, landmænd og naturvejledere.

 

Vision

Børn har ret til at dyrke livet, mærke verden og lære i samspil med planeten og hinanden. Trygge og magiske barndomme er grobund for handlekraft til fremtiden.

Mission

Haver til Maver vil sikre alle børn en skolehave, som styrker deres evne til at tage vare på sig selv, hinanden og den planet, de bor på.