Haver til Maver og MIT kokkeri er på folkemødet

Haver til Maver og MIT kokkeri er på folkemødet

Haver til Maver og MIT kokkeri er på folkemødet 150 150 Haver til Maver

Vi er på folkemødet på Bornholm, og vi vil have børnene til at overtage madlavningen i køkkenet

1 dl = 100 ml

1 dl = 100 ml

Må man lege med maden – og kan madklubber skabe fællesskab og madglæde? Vi invitere til debat på Folkemødet og spørger hvad vi vinder, hvis vi lader børnene tage kontrollen og eksperimentere i køkkenet. Og problemstillingen er reel. I 96% af de danske hjem er det forældrene, der laver aftensmaden, og børnene får ikke lov.

Men det er ikke svært at få børnene til at deltage – eller overtage – madlavningen. Men hvordan kommer vi i gang, og hvem skal tage ansvar for at børnene kommer i gang i køkkenet?

Debatten afholdes lørdag den 18. Juni kl. 15.15 – 16.00  i ”Smag & Lær”-teltet, A23 på Danchells Anlæg.

 

I debatpanelet kan du bl.a. møde:

  • Christine Antorini (MF Socialdemokratiet & tidl. undervisningsminister)
  • Ole G. Mouritsen (Centerleder i Smag for Livet)
  • Niels Lynnerup (Medlem af hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening og medlem af DLF’s Undervisningsudvalg)
  • Stine Mikkelsen (Medlem af bestyrelsen for Bornholms Landbrug og formand for svineproducenterne på Bornholm)

Samtidig med debatten har kokken Klavs Styrbæk gang i et kontrolleret køkkenkaos, hvor han med hjælp fra 2-4 elever fra lokale skoler producerer “sansepakker” af rodfrugter og bornholmske smagsgivere.

Haver til Maver og MIT kokkeri er på Bornholm og sætter fokus på børn, mad, sundhed sammen med et kollektiv samlet under overskriften Smag & Lær. Følg os på Folkemødet: #smagoglær

Smag & Lær er et kollektiv af seks projekter støttet af Nordea-fonden: Fars Køkkenskole, Haver til Maver, LOMA – Lokal Mad, Madkamp, Mit Kokkeri og Smag for Livet. Smag & Lær arbejder for mere madglæde i børnehøjde.