nav icon MENU search icon SØG
search icon
Skolehaver

Rabarbergaarden

Haver til Maver i Gribskov

Ejerne af Rabarbergaarden Thomas Elletoft og Louise Køster er initiativtagerne bag Haver til Maver Gribskov. Inspirationen til projektet kom ifølge Louise naturligt fordi “Vi har været økologer og udviklet de første økologiske skole- og børnemadsordninger i start 00’erne. Så motivationen lå lige for“. Med masser af uudnyttet land og deres idéer med skolehaver gik de to haveentusiaster og ildsjæle i dialog med Gribskov Kommune og et samarbejde kom på plads.

Rabarbergaarden tilbyder endvidere et forløb i vinterhalvåret, hvor børnene kan lære om hvor insekterne bliver af om vinteren, hvordan de danske vilde dyr klarer sig i naturen om vinteren, eller lære at male sit eget mel fra de lokale økologiske korn.

 

Om Rabarbergaarden

• Opstart: 2013
• Antal børn: Ca. 750 børn fordelt på 32 hold (ej klasseopdelt)
• Skoler: Alle kommunens skoler
• Målgruppe: Primært 0.-2. klasse og børnehavebørn
• Finansiering: Gribskov Kommune, og fonde til ekstra udstyr

Rabarbergaarden har 4 hektar jord, som siden 2006 har været drevet økologisk. Gården er tidligere frugtplantage og i dag et selvforsynende landbrug, med fokus på multi-landbruget, som i gamle dage, med lidt af alle slags husdyr og afgrøder. Stedet leverer også grønt til Køster & Co’s køkken, Louise og Thomas’ kulinariske foretagende, samt et par udvalgte restauranter i København.

 

Kalender over besøg i skolehaven i Gribskov

 

Rabarbergaarden

Rabarbergaarden, Holløse Gade 21 i 3210 Vejby

+45 23937902