Eksperter i frivillighed og lokalfællesskab skal styrke den landsdækkende grønne skolehaveindsats

Eksperter i frivillighed og lokalfællesskab skal styrke den landsdækkende grønne skolehaveindsats

Eksperter i frivillighed og lokalfællesskab skal styrke den landsdækkende grønne skolehaveindsats 600 270 Haver til Maver

Foreningen Haver til Mavers styrker nu det landsdækkende arbejde med at løfte børn og unges engagement i bæredygtighed, madkultur og sundhed. Det sker med de nye kræfter projektchef Line Pinstrup Andersen (tv.) og projektleder Marie Louise Hartvig Widding (th.), der skal bidrage til at udbrede Haver til Mavers initiativer.

Haver til Maver er en forening i rivende udvikling med en lang række grønne succeser i skolehaver landet over. Nu intensiveres arbejdet yderligere i jagten på at styrke foreningens skolehavekoncepter og undervisning og sprede dem til endnu flere dele af landet.

Line Pinstrup Andersen tager i fremtiden styring på Haver til Mavers mange grønne initiativer som foreningens nye projektchef.

“Det er svært at sige nej til et job i en forening som Haver til Maver, der arbejder for så god og vigtig en sag. Det er en forening med et tæt på uendeligt potentiale, og selv om meget af det allerede udleves, tror jeg på, at vi kan vokse meget mere. Især i en tid, hvor klima og bæredygtighed fylder mere og mere både for børn og voksne,” siger Line Pinstrup Andersen.

Skabte lokalt frivillig-fyrtårn med 10.000 tilknyttede

Line Pinstrup Andersen kommer til efter seks succesfulde år som centerleder i Frivilligcenter Lyngby-Taarbæk, der under hendes ledelse er blevet etableret som et både synligt og respekteret ”frivillig-fyrtårn” i kommunen.

“Jeg ved, hvordan et lokalsamfund er sat sammen fra borgere til erhvervsliv, og politisk niveau, og jeg har stor erfaring med at navigere i den slags miljøer og binde folk fra alle grupper sammen om projekter, der kan skabe positiv forandring. Jeg ser frem til den vekselvirkning, der er mellem at have fingrene helt nede i den lokale muld og samtidig arbejde for at brede Haver til Mavers visioner og arbejdet for en grøn omstilling ud på en endnu større skala,” uddyber hun.

Line Pinstrup Andersen har før sin tid i Frivilligcentret arbejdet hos Dansk Flygtningehjælp og Center for Socialøkonomi, og hun har også været en del af frivilligarbejdet hos blandt andet Mellemfolkeligt Samvirke, Folkekirkens Nødhjælp og Kirkens Korshær.

Vil gøre skolehaver til lokale forsamlingshuse

Et af Haver til Mavers mange projekter er et nyt udviklingsprojekt, der skal gøre skolehaver til lokale forsamlingshuse under åben himmel for ikke bare børn og unge, men alle dele af lokalsamfundet. Målet er at sikre, at endnu flere mennesker i fremtiden får gavn af Haver til Mavers arbejde.

Til at lede projektet, der er støttet med knap to millioner kroner fra Realdania og Friluftsrådet, har man engageret sociologisk byudvikler Marie Louise Hartvig Widding. Med en master i Strategisk Byplanlægning fra Arkitektskolen i København og sin virksomhed SeTilSiden har hun de seneste år arbejdet intensivt med projektudvikling i provinsbyer og landdistrikter.

“Jeg tror på, at vi kan gøre Haver til Mavers skolehaver til endnu mere end det, de er i dag. Vi hjælper allerede tusindvis af børn og unge, men vi ser gerne, at fællesskaberne udfolder sig endnu mere i lokalsamfundene, så også andre befolkningsgrupper i fremtiden får glæde af Haver til Mavers arbejde. Det arbejde glæder jeg mig helt til at blive en del af,” siger Marie Louise Hartvig Widding.

Haver til Mavers leder Susanne Leegaard glæder sig over tilgangen og ser frem til arbejdet med de nye projekter, foreningen har i støbeskeen.

“Både Line og Marie Louise har enorm erfaring, når det kommer til at arbejde med foreningsliv, fællesskaber og frivillighed. Det gør dem til kæmpe aktiver for Haver til Maver og de mange spændende projekter, vi drømmer om at starte for at sprede skolehaver og budskabet om bæredygtighed og lokal mad til endnu flere dele af Danmark,” siger Susanne Leegaard.

Læs flere nyheder fra Haver til Maver  her