Bliv støttemedlem – kom med i Haver til Maver bevægelsen

Bliv støttemedlem – kom med i Haver til Maver bevægelsen

Bliv støttemedlem – kom med i Haver til Maver bevægelsen Haver til Maver

 Haver til Maver åbner op for medlemskab, så du kan være med til at give børn i hele landet adgang til skolehaveuniverset der åbner deres øjne for en grønnere verden. Kom med i bevægelsen.

……………..

Skolehaverne står i fuldt flor – større, flottere og med en vigtigere rolle end nogensinde før. Som klimaløsning, som sundhedsindsats, som læringsrum for børn. Haver til Maver er en landsdækkende bevægelse, der vil gøre børn nysgerrige og sidenhen videbegærlige for en verden, der kribler, spirer og smager i skolehaven. Hvorfor? Fordi det at være fortrolig med madens vej fra jord til bord til jord giver børnene bedre forudsætninger for at tage vare på sig selv, hinanden og den verden, de er en del af.

I 2006 stiftede Søren Ejlersen og Aarstiderne Haver til Maver som selvstændig forening. I dag findes Haver til Mavers skolehaver ca. 40 steder i landet – på gårde, i kolonihaver, parker, private haver, legepladser, slotshaver, skoler og mange andre steder, hvor lokale kræfter samles om at give børn jord under neglene. Gennem skolehaverne arbejder Haver til Maver for at danske børn åbner øjnene for en grønnere hverdag. Klimaforståelse, miljø og et grønnere køkken udfoldes for børnene, så de bliver klædt på til at tage sundere beslutninger i dag og i morgen. Tænk, hvis alle kommuner i Danmark havde en skolehave, hvor børn kom som en del af undervisningen? Hvis alle 98 kommuner investerede i børns jordforbindelse og sikrede skolehaven som en del af undervisningen i folkeskolen? Det er noget af det, vi i Haver til Maver arbejder for.

Bliv Støttemedlem

Mange børn i folkeskolen ved ikke, hvor råvarerne i supermarkedet kommer fra, eller hvordan man laver mad af dem! Det kan de blive meget klogere på i en skolehave. Og de lærer en masse på vejen. Der foregår nemlig masser af undervisning i det grønne univers, selvom børnene tror, at de har fri. Derfor arbejder Haver til Maver for flere skolehaver til danske børn. Og vi har brug for al den hjælp, vi kan få! Derfor åbner vi nu op for støttemedlemmer i foreningen. Med dit bidrag støtter du Haver til Mavers arbejde med at udvikle og udbrede skolehaver i hele landet og dermed børn og unges engagement i bæredygtighed, madkultur og sundhed. I medlemskabet indgår vores nyhedsbrev, så du kan følge med i arbejdet og hvad din støtte har hjulpet med. De første 100 støttemedlemmer modtager en Haver til Maver T-shirt, og vi trækker lod om et Haver til Maver bålkomfur blandt alle, som opretter et medlemskab inden 1. oktober 2018.

Haven i skolen, skolen i haven

Den danske folkeskole ruster børn til livet. Her er formålet at udvikle børns kundskaber, lyst til læring, forståelse for dansk kulturhistorie og samspillet med naturen – alt sammen med afsæt i undervisere, metoder og rammer, der formår at mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater. Dette forudsætter en folkeskole, der – på én og samme tid – er omskiftelig og står fast som institution; der balancerer dannelse og faglig præstation. Måske vigtigere end nogensinde før er evnen til at kere sig om den verden, vi lever og vokser i. Skolehaven er en del af en jordnær læring, der ruster børn til livet i det 21. århundrede og øger viljen til bæredygtighed. Vi håber, du vil være med i bevægelsen for skolehaver til alle børn.