Nye generationsmøder i skolehaven

Nye generationsmøder i skolehaven

Nye generationsmøder i skolehaven 600 270 Haver til Maver
Foto: Kasper Leegaard

Frivillige fra Ældre Sagen har denne sommer deltaget som en ekstra ressource i skolehavearbejdet i tre af Haver til Mavers skolehaver. Som én af de ældre skolehavevenner siger: “Man bliver glad i låget over, at være sammen med børn i skolehaven” – og det giver vi dem ret i.

I løbet af sommeren 2018 blev der etableret samarbejder mellem Haver til Maver skolehaver og ældre fra Ældre Sagens lokale foreninger tre steder på Fyn. Hele tanken bag samarbejdet er at styrke skolehaverne i lokalsamfundet, ved at bruge lokale ressourcer og skabe et generationsmøde, hvor ældre bidrager med deres kompetencer og ressourcer – og dermed tilfører børnene en ekstra dimension.

De frivillige har budt ind med noget forskelligt, alt efter interesse og kompetencer, men for alle gælder det, at skolehaverne og børnene har nydt godt af de ekstra hænder, den ekstra viden og det ekstra liv. De ældre skolehavevenner synes, det er livsbekræftende at være sammen med børnene og sjovt at hjælpe dem i køkken og have. Langt de fleste, der har været med som frivillig i år, forventer at være med i 2019. Som én siger “jeg er allerede begyndt nedtælling til april, når haven starter op”.

Alle de gode erfaringer, der er høstet fra samarbejdet, skal bruges både i forbindelse med næste års sæson i de tre haver, men også med at hjælpe endnu flere Haver til Maver skolehaver og Ældre Sagens frivillige til at finde sammen. For i sommersæsonen 2019 skal de gode oplevelser fra generationsmødet i skolehaverne gerne nå ud til endnu flere børn som voksne. Måske skal der i din skolehave både være gulerødder og flere generationer til næste år?