nav icon MENU search icon SØG
search icon
Tilbud og aktiviteter

Jord til bord på skemaet - det nye faglokale i fremtidens folkeskoleForedrag: Jord til bord på skemaet – det nye faglokale i fremtidens folkeskole

Foredrag for interesserede i skolehaver, udeskole, dannelse og uddannelse i den danske folkeskole og bæredygtig udvikling.

 

I en skolehave kan der ske meget. Mange mennesker har oplevet, at dét at få spiselige planter til at gro kan skabe resultater langt ud over de gulerødder vi hiver op af skolehavejorden. Fællesskab, bedre trivsel, sundhed, madlavningsglæde og læring er bare nogle af udbytterne. Haver til Maver er en nonprofit skolehaveorganisation, der siden 2003 har arbejdet for at gøre naturforståelse, havedyrkning og madlavning gennem skolehaver til en del af alle børns folkeskolegang.

Men hvad har natur, have og mad egentlig med læring at gøre? Bidrager skolehaven til børns dannelse og uddannelse, og hvordan er skolehaven en forudsætning for bæredygtig udvikling?

I dette foredrag kobler Haver til Maver de jordnære oplevelser der er i skolehaven med børns læring og livsmestring. Vi kommer omkring den stolte danske skolehavetradition, HtM´s udvikling og udfordringer gennem mange år med have- og madbaseret undervisning, erfaringer fra 36 lokale Haver til Maver-projekter, og vi inviterer jer til en samtale om hvordan vi kan styrke og udvikle den kulinariske skolehave som et nyt faglokale i folkeskolen.

Om Haver til Maver

Haver til Maver er en landsdækkende, almennyttig forening stiftet af kokken Søren Ejlersen fra Aarstiderne. Vi har været med til at opfinde et skolehavekoncept, der kan lege læring ind i livet, og vi har set, hvordan lokale ildsjæle tager det til sig og udfolder haven som et samlingspunkt i lokalsamfundet. Udover at hjælpe lokale initiativtagere med udvikling og forankring af skolehaver i deres lokalområde, driver vi egne skolehaver i Fredensborg Kommune og i Gentofte Kommune.

Forskere fra Aarhus Universitet har både i 2008 og nu i 2016 fulgt eleverne i Haver til Mavers skolehaver. Blandt effekterne er:

Pris: Ring eller skriv til os og få et tilbud

Varighed: 1 time

Har du/I særlige ønsker, så er du velkommen til at kontakte os – vi kan skræddersy et program til dig!