Udendørssæsonen i den kulinariske skolehave nærmer sig med hastige skridt.
De fleste skolehavegrupper går i gang med at gøre jorden klar, danse regnormedans og lægge de første frø i jorden i løbet af april. Derfor er det nu, at aktiviteterne skal planlægges, frø skal indkøbes og haveplaner udarbejdes.
Herunder finder du en række tips, i form af links til Haver til Mavers materialer om forberedelse og de aktiviteter, som man kan kaste sig over i starten af sæsonen:
- Såvejledning til børnene: Så-vejledninger til skolehavens grøntsager og spiselige blomster
- Såvejledning til underviseren med tips om hvilke frø man skal vælge, hvornår de skal såes, vanding i skolehaven og meget mere: Vejledning til såning og vanding i skolehaven
- Eksempel på en haveplan: Haveplan i Falen Skolehave
- Introduktion til at starte en kompostbunke op sammen med eleverne: Start en kompostbunke op
- Beskrivelse af et forløb i udekøkkenet, hvor eleverne engageres i en aktivitet omkring betydningen af sæson for frugt og grøntsager: Første gang i udekøkkenet
- Opskrifter på to sæsonbaserede retter i udekøkkenet der passer godt til april måned:
- Alle disse dokumenter finder du under modul 1 i Haver til Mavers Grundforløb “De 8 Moduler”. Du finder alle modulerne her: Kulinarisk grundforløb – 8 moduler
Vi håber, at materialet kan være med til at give dig og dine elever en god start på jeres kulinariske skolehaveforløb.
Forårshilsner,
Haver til Maver