nav icon MENU search icon SØG
search icon
Skolehaver

Sebber Skole

Sebber Landsbyordning omhandler vuggestue, børnehave og skolen (0. – 6. kl.). Sebber Landsbyordning ligger i et naturskønt område, som både byder på skov og fjord og ønsker, at den omlæggende natur inkluderes i børnenes hverdag.

I foråret 2016 fik Sebber Landsbyordning en skolehave, hvor børnene kunne avle grøntsager og frugter, som dernæst bruges i læringen om ’fra haver til maver’, og er dermed med til at gavne børnenes naturforståelse.

Sebber Skole

I forbindelse med, at vores skolehave blev skabt, så blev drømmene om et mere kreativt udemiljø, som kan bruges til læring kun større.

LÆRING I DET GRØNNE OG I DET BLÅ
Projekt ’Udeskole – undervisning ud af klasseværelset’

Hvad omhandler projektet?
Vi, i Sebber Landsbyordning, har en plan om at forvandle vores lidt kedelige græsplæne til en læringshave, som både omhandler vores allerede etableret grønthave, frugttræer og det nye tiltag med et multifunktions-”klasseværelse”, hvor børnene kan lære om f.eks. ’Fra haver til maver’, men også modtage undervisning i de almene skolefag. Foruden, at der i udeskolen skal være mulighed for at modtage forskellig undervisning, så skal det også være muligt at benytte læringshaven i solskin og gråvejr.
Sebber Skole

Vi skal huske, at udeskolen ikke må blive et mål i sig selv, men den skal være et værktøj til at nå målene med børnenes læring. Vi vil praktisere udeskole som en metode til, at børnenes læring kan blive bedre. Landsbyordningens børn skal gennemføre mindst ét udeskoleforløb pr. årgang. Længden og strukturen på et udeskoleforløb er ikke defineret, og varierer fra årgang til årgang og fra forløb til forløb. Disse udeskoleforløb indgår som en naturlig del af undervisningen, og ikke på bestemte tidspunkter. Skolehaven vil være en fast integration af skolen, og vil blive brugt og fulgt hele året rundt.

Vi vil gerne illustrere for børnene, at naturen aldrig står stille. Alt skal illustreres som en helhed, hvor det ene ikke fungerer uden det andet, hvor vigtigheden af økologi og bæredygtighed kommer i spil, og hvor børnene bliver introduceret for sunde og bæredygtige fødevarer. Ydermere skal udeskolen også være et sted, hvor børnene kan lave gruppearbejde eller sætte sig og læse en bog, og dermed bliver udeskolen også en integreret del i den almene undervisning, hvilket kan bidrage til, at børnene får mere frisk luft, og dermed mere energi til de lange skoledage.

Herudover vil området være frit tilgængelig for alle, der måtte have lyst og interesse i at besøge haven.

Sebber Skole

Sebber Skole, Gammel Skolevej 1a i 9240 Nibe

+45 98355462