nav icon MENU search icon SØG
search icon
Skolehaver

Frederiksværk Skole

To kulinariske skolehaver ved Enghave og Melby

Motion, vilde urter og skolehave

I foråret 2017 startede Frederiksværk Skole deres skolehave på en bar mark hos Sølager Værksted – en §103 virksomhed der træner funktionsnedsatte i at arbejde efter ydeevne. Her har Frederiksværk Skole rådighed over et jordstykke til skolehaver, eng og udekøkken.

Frederiksværk SkoleSkolehaverne finder sted fire gange før sommerferien og fire gange efter sommerferien, hvor 4. klasserne starter i foråret og 6. klasserne afslutter i efteråret – det giver 2-årigt forløb i skolehaverne for klasserne.

For at komme ud til skolehaven, skal eleverne cykle knap 10 km. gennem Grønnesse Skov, hvor de oplever den vilde natur og samler vilde urter som ramsløg og løgkarse.

Intet kød, kun mod

I skolehaverne klargør eleverne fra Frederiksværk Skole jorden. Eleverne er ret modige og kaster sig ud i det, når de sår, luger, høster og gør jorden vinterklar, når sæsonen er ved enden.

De høstede grøntsager forvandles til lækre retter vi i udekøkkenet, hvor eleverne får smagt og lært de mange nye grøntsager at kende rigtigt godt – for alle retterne rent vegetariske!

Frederiksværk Skole

Frederiksværk Skole

Frederiksværk Skole, Skolevej 1, 3300 Frederiksværk i Frederiksværk