nav icon MENU search icon SØG
search icon
Skolehaver

Bernstorff Slotshave

Her får børn jord under neglene og grøntsager i maven

grønt slotshaveværksted

Gentofte Kommune har i samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen, etableret en Haver til Maver skolehave i Bernstorff Slotshave.

Skolehaven er anlagt med 50 havestykker. Mere end 1000 børn har hver sæson mange skønne dage i haven, hvor de får jord under neglene, grøntsager i maven og undervisning i bla. bæredygtighed, økologiske dyrkningsmetoder, sundhed og madtilberedning.

Hver skoleklasse og børnehave har deres eget havestykke, hvor de dyrker flere forskellige slags grøntsager. I `Kirsebærkvarteret’, tæt ved køkkenhaverne, ligger Haver til Mavers udekøkken. Her tilbereder børnene deres nyhøstede grøntsager, som bliver til lækre grøntsagsretter.

Haver til Maver har mødested i den gamle Norskehytte, som bruges som base og opbevaringssted for køkkenredskaber og andet udstyr.

Her kan du se hvornår der er skoleklasser og børnehaver i berntorffs kulinariske køkkenhave

 

Køkkenhaven fra 1752 genåbnet i 2015

Skolehaven er etableret, hvor der oprindeligt har været køkkenhave siden haven blev anlagt af JHE Bernstorff i 1752.

Gentofte Kommunes Borgmester Hans Toft (K):

“Projektet er en god mulighed for at opbygge børnehave- og skolebørns nysgerrighed og viden ’fra jord til bord’, og det falder godt i tråd med Gentofte Kommunes vision om at styrke børns personlige, sociale, lærings- og sundhedsmæssige kompetencer. Endelig vil vi gerne støtte op om at udvikle og udnytte vores lokalområde bedst muligt.”

Bernstorff Slotshave

Ved Slotshaven 3, 2820 Gentofte

+45 41422410