nav icon MENU search icon SØG
search icon
Skolehaver

Bernstorff Slotshave

Børn kan få jord under neglene i Bernstorff Slotshave

Køkkenhaven fra 1752 genåbnet i 2015

Gentofte Kommune har, i samarbejde med Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme, etableret en Haver til Maver skolehave i Bernstorff Slotshave

Anlægget i Bernstorff Slotshave indeholder køkkenhaver, redskabshus og udekøkkener i den gamle køkkenhave – også kaldet ‘Kirsebærkvarteret – hvor børnene kan tilberede de høstede grøntsager.

Ved åbningen var der anlagt 10 nyttehaver, men arealet har plads til 33.

Haver til Maver har mødested i den gamle Norskehytte, som sættes i stand og bruges til base og opbevaringssted for køkkenredskaber og andet udstyr.

a%cc%8abning-af-haver-til-maver-i-gentofte

Etableret i 1752, og genåbnet i 2015

Skolehaven er etableret, hvor der oprindeligt har været køkkenhave siden haven blev anlagt af JHE Bernstorff i 1752, og blev genåbnet i foråret 2015. Ved indvielsen deltog blandt andet Gentofte Kommunes borgmester Hans Toft (K)  Søren Ejlersen (bestyrelsesformand i Haver til Maver) og slotshavechef Niels Mellergaard fra Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme

Gentofte Kommunes Borgmester Hans Toft (K):

“Projektet er en god mulighed for at opbygge børnehave- og skolebørns nysgerrighed og viden ’fra jord til bord’, og det falder godt i tråd med Gentofte Kommunes vision om at styrke børns personlige, sociale, lærings- og sundhedsmæssige kompetencer. Endelig vil vi gerne støtte op om at udvikle og udnytte vores lokalområde bedst muligt.”

Her kan du se hvilke skoleklasser og børnehaver der er i berntorffs kulinariske køkkenhave

 

Hvis du vil booke haven eller udekøkkenet, så kontakt Rikke Danø på rd@havertilmaver.dk

Bernstorff Slotshave

Jægersborg Alle 93, 2820 Gentofte i Gentofte

+45 41422410