23 % af danskere syntes, at det er en sur pligt, at lave mad. Særligt er det single-hustande, der synes, at aftensmaden er besværlig – men også i børnefamilierne er madlavningen ofte mere til besvær end til glæde. Løsningen bliver i stedet for fastfood og hurtige løsninger som f. eks den eviggyldige studenterklassikeren: pasta og ketchup.
Ifølge forbrugerøkonom i Landbrug & Fødevarer Marianne Gregersen kan den manglende lyst til til madlavning betyde et knæk for folkesundheden.
”Der er i hvert fald en sammenhæng imellem, hvor meget man går op i madlavning, og hvor sundt man lever. Måske fordi de, der går meget op i madlavning, i højere grad sætter sig ind i f.eks. kostrådene” uddyber hun, og fastslår at også børnene får længere vej til køkkenet når forældrene ikke kan og vil.
”Når familierne får mere og mere travlt, bliver det også sværere at nå at tage børnene med i køkkenet og få dem givet de rigtige kompetencer. Når madkundskab så heller ikke har højeste prioritet i folkeskolen, kan man spørge sig selv, hvor de unges madevner så skulle komme fra?
De må efter bedste evne selv lære sig op, og starter måske med pasta og ketchup i nogle år inden de får prøvet nogle forskellige opskrifter af ” slutter Marianne Gregersen.
Kilde: foodculture