4 ud af 100 børn deltager i madlavningen i hjemmet viser en undersøgelse fra Coop. Det er for lidt – alt for lidt, ifølge stifter af Haver til Maver Søren Ejlersen.
I samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning og Institut for Uddannelse og Pædagogik på Aarhus Universitet er kogebogen »Mit Kokkeri« nu blevet uddelt 170.000 gange, og de 10-15-årige har fået både inspiration og værktøjer til at smide forældrene ud af køkkenet. Børn kan nemlig sagtens selv lave mad – problemet er bare, at de ofte ikke får lov af forældrene.
»Ideen med kogebogen er at give madglæden tilbage til børnene og give dem en række værktøjer til at være alene i køkkenet. Vi anbefaler, at voksne venter så længe som muligt med at bryde ind, for ellers lærer børnene det ikke selv, og vi vil bekæmpe, at vi får en generation af madanalfabeter« fortæller Freja Bange Nyboe fra Komiteen for Sundhedsoplysning.
Se mere på Mitkokkeri.dk