nav icon MENU search icon SØG
Om Haver til Maver

Foreningen Haver til Maver

Små 100 kilo squash fordelt på 25 elever

Haver til Maver er en landsdækkende almennyttig forening, der arbejder for at styrke primært børn og unges engagement i bæredygtighed, madkultur og sundhed.

Haver til Maver udvikler og udbreder

Haver til Maver udvikler og udbreder skolehaver, ligesom vi arbejder med fælleskabshaver i almennyttige boliger og styrkelse af børns madkunnen og madlavningslyst.

Fra jord til bord

Haver til Maver arbejder for at skabe forbindelser fra jord til bord. I dag taler mange om ”nature deficit disorder”, hvor mennesker er i underskud af natur, fordi de bruger tiden indendørs – og ofte foran en skærm. Vejen fra jord til bord er blevet glemt, og teknologien og samfundsudviklingen kan give anledning til at tro, at vi som mennesker er mindre afhængige af naturen end tidligere.

Vi mener at ”alle har ret til en have”. At få noget til at gro sammen over tid kan nemlig være et værktøj til at skabe gode liv. Grøntsagerne gror kun sjældent ind i himlen, men vi tro på, at vi kan gro lykkelige mennesker i haven. For natur samvær og god mad skaber glæde.

Baggrund

Haver til Maver blev stiftet af Søren Ejlersen, er oprindeligt stiftet af Aarstiderne, som tog de første spadestik til Haver til Maver-skolehaverne i 2006. I dag er Haver til Maver en almennyttig forening, som arbejder i hele landet.

Haver til Mavers sekretariat har til huse i skønne lokaler og grønne omgivelser på Krogerup Avlsgaard i Humlebæk. Her er et stærkt hold samlet med kompetencer inden for praktisk havedyrkning, haveformidling, gastronomi, udvikling samt kommunikation.

På Krogerup avlsgårdens 86 ha biodynamisk agerjord findes også en del af Aarstidernes administration, Gårdbutikken, Kølster Malt og Øl, og som naboer har vi Krogerup Højskole.

hjerte ikon

Vidste du at..

Vær hilset, salat
"97% af børnene i Haver til Maver har fået et større kendskab til grøntsager"