Ny viden på vej om børn og unges madvaner

Ny viden på vej om børn og unges madvaner

Ny viden på vej om børn og unges madvaner Haver til Maver

Nyt projekt på vej om madkulturen blandt børn og unge

Danske børn og unge spiser for meget sukker og mættet fedt – og for lidt fisk, grøntsager og fuldkorn, og når først vanerne er grundlagt, er det meget vanskeligt at ændre dem senere hen

Et nyt projekt skal nu skabe viden og klarhed om, hvilke faktorer der har betydning for madkulturen blandt børn og unge, og dermed også bidrage til at kvalificere de sundhedsfremmende indsatser. Projektets målsætning er at definere, hvad sund kost er og skabe overblik over udviklingen i børn og unges mad- og måltidsvaner de seneste årtier, fordelt på køn, alder, etnicitet og socialklasse. Derudover skal projektet beskrive, hvilken betydning børn og unges mad- og måltidsvaner har for deres vaner senere i livet.

Vidensråd for Forebyggelse ønsker at sætte fokus på børn og unge, da vaner skabt i ungdomsårene ofte fastholdes ind i voksenlivet. Der er en række muligheder for at påvirke børn og unges mad- og måltidsvaner, og vi håber, at denne rapport kan bidrage til indsatserne,” fortæller Morten Grønbæk, formand for Vidensråd for Forebyggelse, som er et uafhængigt råd etableret af Lægeforeningen og TrygFonden.

MIT kokkeri, børnenes kogebog. MIT Kokkeri og Fars Køkkenskole er eksempler på projekter som har fokus på at fremme børns sundhed gennem madlavning. Begge projekter er støttet af Nordea-fonden

 

Vidensråd for Forebyggelse har nu modtaget 950.000 kr. fra Nordea-fonden til at samle viden om børn og unges mad- og måltidsvaner i en rapport.

Rapporten forventes at udkomme i slutningen af 2017.