KONFERENCE “ET GODT STED AT LEVE”

KONFERENCE “ET GODT STED AT LEVE”

KONFERENCE “ET GODT STED AT LEVE” Haver til Maver

Vil du med til den afsluttende inspirations-konference for de boligsociale helhedsplaner i Tibberupparken, Vapnagaard og Nøjsomhed – og BoGro-projektet? Tilmeld dig nu og vær sikker på at få en plads.

Det er gratis at deltage i konferencen, men der er begrænset antal pladser, som uddeles efter først-til-mølle princippet. Tilmeldingsfristen er fredag 19. januar.

Hvad:
Konference for de boligsociale helhedsplaner i Tibberupparken, Vapnagaard og Nøjsomhed- og BoGro-projektet

Hvornår:
31. januar 2018 kl. 08.30 til 14.00

Hvor:
Hestens bakke 19-24, Vapnagaard, Helsingør

Tilmeld dig HER 

PROGRAM

08.30-09.00 Check-in

Kaffe, en bid brød – og en lille, lækker overraskelse. Få fingre i BoGro-håndbogen, som blev lanceret midt i november, og pixi-udgivelsen Sammen om gode boligområder, der samler op på arbejdet med boligsociale helhedsplaner i Nøjsomhed, Tibberupparken og på Vapnagaard.

09.00-09.30 Velkomst og introduktion til dagen

Mød borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær, og Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, der skabte fundamentet for tre års ambitiøs satsning på det boligsociale område i Helsingør.
v/ Dorthe Qwist Greve, De boligsociale helhedsplaner og Eline Lange Hansen, Haver til Maver

09.30-10:15 Kickoff: Et godt sted at leve

Hvad er et godt sted at leve? Og hvad skal der til for at skabe det? Vi starter dagen med at høre fra de mennesker, der har været en afgørende del af arbejdet med boligsociale helhedsplaner og BoGro-projektet. Hvad har de oplevet? Hvad har fungeret? Og hvad tager de med sig videre?
v/ Mette Wybrandt, Amondo

10.25-12.10 Workshops

Workshop 1: Familiecamp som værktøj
Familiecamp er et kursus for tosprogede familier, der højner børnenes sproglige udvikling og familiernes generelle trivsel. Det har været afholdt med beboere fra Nøjsomhed, Vapnagaard og andre familier fra Helsingør Kommune. På workshoppen lærer du om kursets indhold og hvad der skal til for at få det til at fungere i praksis.
v/ Kristian Sinding & Majda Hamad fra Nøjsomhed

Workshop 2: Skole-hjem samarbejde
Skolen er en vigtig aktør i samarbejdet med familier, men skolen kan også en svær arena at træde ind på for nogle af familierne fra vores boligområder. Hør medarbejdere fra Tibberupparken og Vapnagaard dele ud af deres erfaringer med at understøtte gode samarbejder mellem skoler og familier – set fra et boligsocialt perspektiv.
v/ Ea Michaela Krestine Lindh Fehmerling fra Tibberup & Kirsten Nørregaard fra Vapnagaard

Workshop 3: Havedesign
På workshoppen får du konkrete værktøjer og lærer om de basale forudsætninger for at anlægge en fælleshave. Du bliver klogere på, hvordan du kan designe en have, der passer til netop det sted, hvor du er – eller det sted, hvor du gerne vil være. Vi arbejder med de fysiske elementer i haven – på gaden, i jorden, på de store arealer og i sprækker og mellemrum.
v/ Sally Andersen, Haver til Maver

Workshop 4: BoGro i praksis
En workshop om organisering af events og aktiviteter, som er beboer-inddragende og skaber fællesskab. Vi arbejder med eventplanlægning i praksis med fokus på projektledelse, beboerinddragelse og ABCD-metoden. Gennem konkrete øvelser får du sparring og mulighed for at forholde dig til, hvad der er realistisk og nødvendigt i dit eget arbejde.
v/ Eline Lange Hansen, Haver til Maver

12.20-13.00 Frokost fra vinterhaven
En lækker vegetarisk frokost baseret på vinterens afgrøder – og et møde mellem dansk og mellemøstligt køkken.

13:00-13.45 Inspirationsoplæg: Udvikling indefra

Oplægget samler op på alt det, der er sket i løbet af dagen, og byder på inspiration til, hvordan ABCD-metoden kan være den røde tråd i arbejdet med at udvikle gode steder at leve. ABCD-metoden handler om at skabe udvikling indefra, der tager udgangspunkt i beboernes og lokalområdets egne ressourcer og drømme, og dermed sikrer langsigtet, bæredygtig udvikling fremfor akut løsning af problemer.
v/ Mette Wybrandt, Amondo

13.45-14.00 Afrunding

Vi siger tak for i dag med en lille (spiselig) tag-med-hjem gave til alle deltagere.
v/ Dorthe Qwist Greve, De boligsociale helhedsplaner og Eline Lange Hansen, Haver til Maver

Det skal du huske på dagen: 

  • At besøge VIVA-crew loungen, hvor du kan høre mere om VIVA-videoprojektet. Med Ipad og telefon som værktøj har unge fra Tibberupparken, Nøjsomhed og Vapnagaard åbnet et vindue til hverdagen i boligområderne. I loungen kan du høre mere om projektet og se nogle af produktionerne. Du kan endda få et lynkursus i videoredigering af en af de unge og blive hjulpet til selv at optage en lille film fra konferencen.
  • At se filmen “Byhaverne i Vapnagaard”, hvor beboerne fortæller om processen omkring etablering og drift af en fælles nyttehave med alle de glæder og udfordringer, der har fulgt med.

Tilmeld dig HER 

 

Praktisk info
Adresse og parkering: Arrangementet foregår på Vapnagaard i et telt ved Hestens Bakke og i Kulturhus Syd. Første del af konferencen er i teltet, så ankomst og parkering bør ske ved adressen Hestens Bakke 19-24.
Offentlig transport: Bus 347, 801A og 841 standser ved Hestens Bakke (stoppested Hestens Bakke Øst / Borgmester P. Christensens Vej).
Påklædning: En del af arrangementet foregår udenfor, og der må i forbindelse med transport mellem de forskellige workshops påregnes en kort gåtur – tag derfor tøj på, der matcher vejret.

 

Konferencen Et godt sted at leve er forankret hos BoGro-projektet og i de boligsociale helhedsplaner i Vapnagaard, Nøjsomhed og Tibberupparken. Tankerne bag
“Bo og Gro – opblomstring af naboskab i almene boligområder” er et projektsamarbejde, der løb i perioden 2015-2017 mellem Helsingør Kommune og boligselskaberne Nordkysten og Boliggården repræsenteret ved Områdesekretariatet Helsingør og den almennyttige forening Haver til Maver. Projektet er støttet af Nordea-fonden med 6,7 mio kr

 

Projektet er støttet af Nordea-fonden.