nav icon MENU search icon SØG
search icon
Skolehaver

2. marts 2017 - seminar

Jordens bedste faglokale – og hvordan det kan blive jeres på én dag!

Fagligt seminar om skolehaver
Jordens bedste faglokale – og hvordan det kan blive jeres på én dag!

Fagligt Seminar om skolehaver

Kom og skab jordens bedste faglokale til jeres skole på blot en enkelt dag.

I går hjem med skitsen til jeres egen skolehave som nyt højloftet faglokale, hvor alle fag kan dyrkes. Alt fra design, læringsmål, undervisningsforløb, læremidler, økonomi, samarbejdsaftaler og meget mere er på menuen på Krogerup Avlsgaard i Humlebæk.

Har I allerede en skolehave, er det en unik mulighed for at komme mange spadestik dybere. Vi disker op med inspiration og rådgivning fra de dygtigste eksperter, så jeres skolehave får et stærkt rodnet, I kan trække på i jeres videre arbejde.

En usædvanlig kursusdag, hvor I får fingrene helt ned i mulden i en både hyggelig, overraskende, kulinarisk, dynamisk og lærerig proces. Ses vi?

Vi har et stærkt begrænset antal pladser, for at I virkelig kan komme i dybden, så meld jer til nu. Vi anbefaler, at I kommer mindst 2 kolleger og tager eventuelle beslutningstagere og samarbejdspartnere om skolehaven med.

Hvem, hvorfor og hvordan

HVEM: Seminaret er målrettet folkeskolelærere og skoleledere, som ønsker at arbejde med skolehaver. Vi anbefaler, at I kommer mindst 2 kolleger og tager eventuelle beslutningstagere og samarbejdspartnere om skolehaven med.

HVORFOR: Skolehaver blomstrer op i hele landet. Det er hands-on faglig læring for børnene, som samtidig styrker bevægelse, samarbejde og inklusion.
Kom og få kvalificeret jeres tænkning om denne ny form for faglokale indenfor udeskole og åben skole, hvor I for alvor kan lægge vægt på virkelige læreprocesser.

HVORDAN: Vi samler 50 deltagere, dygtige praktikere og inspiratorer til en involverende dag med oplæg, netværk og arbejdende værksteder.

Hvor og hvornår

Sted: Haver til Maver, Krogerup Avlsgaard, Krogerupvej 3c, 3050 Humlebæk

Dato og tid: Torsdag d. 2. marts fra kl. 10.00 til 16.30

Deltagelse er gratis, men kræver tilmelding. No show-gebyr på kr. 250,- Tilmelding via formular i bunden af siden.

Program

Kl. 10:00 Ankomst – vi ses i skolehaven

Vi mødes under åben himmel og sår de første frø til jordens bedste faglokale.

Efter velkomst og intro til dagen trækker vi inden for til kaffe, brød og lækkerier.


Kl. 10:25 Jordens bedste faglokale
Skolehaven er det nye faglokale. Hør praktikere og udviklere fortælle om:  

  • Tryghed og utrolighed i skolehaven
  • Jordens bedste klasselokale, hvor elever får jordforbindelse gennem oplevelser med haven, maden og naturen.
  • Viden om skolehavens effekt og muligheder som det nye faglokale i folkeskolen.

Kl. 11:00 Markedspladsen – inspiration til skolehaven som faglokale

Besøg værkstederne og fordyb dig, få inspiration og rådgivning. Vælg mellem følgende værksteder:

  • Design jeres eget faglokale: Vi stiller kreative redskaber til jeres rådighed, så I kan designe og bygge jeres egen skolehavemodel.
  • Bliv klogere på faglighed i skolehaver: Hvordan kan I tilrettelægge skolehave- undervisningen, så den møder læringsmålene, og hvilke læremidler er tilgængelige.
  • Få hænderne i den kulinariske skolehave: Få inspiration til praksisnære undervisningsforløb med fokus på kredsløbet jord-til-bord-til-jord. Hør hvordan du  får både læringsmål, sanser og formidling i spil i den kulinariske skolehave.
  • Opstart af skolehave: Få hjælp til hvordan I kommer i gang med at etablere jeres egen skolehave. Opstart, drift, fundraising, foreningsstiftelse, juridiske aspekter – eller jeres helt konkrete udfordringer.
  • Mød en erfaren skolehavepraktiker: Hør historier og beretninger om udfordringer og magi i skolehaven.
  • Tag livtag med åben skole og udeskole: Hvordan kan undervisningsforløb i skolehaven integreres i jeres arbejde med skolereformens krav til den åbne skole og/eller udeskole?

Kl. 13:00 Frokost

Kl. 13:30 Vandring og netværk i skolehaven, udekøkkenet og de øvrige udendørs ‘klasseværelser’.

Kl. 14:00 Markedspladsen fortsætter …

Besøg 3 nye værksteder og få inspiration og rådgivning.

Kl. 16:30 Vi slutter af i den utrolige skolehave og finder inspiration i mulden.

Haver til Maver

Haver til Maver er en forening, der udvikler og udbreder skolehaver i hele landet. Haver til Mavers kulinariske skolehavekoncept startede i 2006 i samarbejde mellem Aarstiderne og Fredensborg Kommune. På baggrund af de gode erfaringer voksede en vision fra foreningen Haver til Maver om, at skolehavekonceptet af samme navn blev udbredt til hele landet. Der findes i dag 32 kulinariske skolehaver, og derudover findes en række aktører, som arbejder inspireret af Haver til Mavers skolehavekoncept som en del af deres lokale skole og dagtilbud. Forskere fra Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse (DPU), Aarhus Universitet har både i 2008 og nu i 2016 fulgt børn og unge i Haver til Mavers skolehaver. Den nyeste evaluering konkluderer, at skolehaverne er en oplagt arena for elevernes sociale kompetenceudvikling og det konkluderes, at havearbejdet og udemadlavning fremmer elevernes trivsel, selvværd og rummelighed over for hinanden. Og trivslen fremmer deres lyst til at lære og omvendt.

Spørgsmål angående arrangementet kan rettes til sl@havertilmaver.dk

Tilmelding

Sted

Haver til Maver, Krogerup Avlsgaard, Krogerupvej 3c, 3050 Humlebæk, seminar